60 inspiráló történet

A cukorbetegek szolgálatában

A családi vállalkozásnak induló 77 Elektronika Műszeripari Kft. ma már 620 főt foglalkoztat, és Dél-Amerikától Afrikán át Kínáig exportálja termékeit.

Mert ez műanyag!

A családi vállalkozásként alapított cég műszaki fröccsöntéssel foglalkozik. Főként az elektronikai, az autó-, a bútor-, az építő-, és a szaniteripar részére.

Stílust teremt és önbizalmat ad

Ismerjék meg, miként tudja egy négy gyermekes anya összeegyeztetni a családi életet és önálló vállalkozása vezetését.

Fiatal művészek a koraszülött gyermekekért

Eszter és Nedda először egy hostel recepcióján dolgozott együtt, aztán a sors úgy hozta, hogy a tehetséges lányok tíz évvel később közös vállalkozásba kezdtek.

Munkahelyet teremt, és otthont varázsol

A nagyvázsonyi fivérek álma teljesült annak az asztalosműhelynek a létrehozásával, amely mára több környékbeli asztalosnak ad munkát.

Édes bűnök egy hazai csokoládé készítőtől

A Csokiss Csokoládé Manufaktúra 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy prémium minőségű kézműves desszertjeikkel népszerűsítsék a minőségi csokoládé fogyasztás kultúráját.

A kemény munka gyümölcse

A 2009-ben alapított Papp és Társa Lakatos Kft. a lemezvágás, hengerelés és hajlítás mellett rengeteg egyéni megrendelést vállal, amely nemcsak Kecskemét környékén, de az ország teljes területén jelent megbízásokat.

Rugalmas iroda, közösségi munkahely

A fiatal testvérpár Klementz Kata és Panni 2009-ben alapította az első közösségi irodát Budapesten a Zeneakadémia régi kottatárának épületében.

Akik a virágot szeretik

Több mint 40 évvel ezelőtt indult a kis családi virágbolt története, mely kemény munkával és folyamatos beruházások eredményeként, mára Dunaújváros legkedveltebb és legismertebb üzletévé nőtte ki magát.

Családi otthon egy családbarát munkahelytől

Az építőmérnök apa és két fia által vezetett Építő Simon Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az otthonteremtés minden területén segít a kecskeméti családoknak.

Sikeresen több lábon

A Veszprémben működő Skicc Reklámstúdió Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. kiállítások és vásárok egyedi standjainak teljeskörű kivitelezésével és egyedi bútorgyártással viszi a helyi asztalosok jóhírét szerte Európában.

Etikus lábbelik

Szilágyi Andrea iparművész különleges cipőket tervez. Kollekciójának legfrissebb darabjai egy nyíregyházi kisüzemben készülnek, ahol biomasszával fűtenek és napelemekkel nyernek energiát.

Városi oázisok

Az 1987-ben alapított Oázis Kertészet Kft. ma már az ország 22 pontján zöldíti és szépéti meg az emberek környezetét.

Négygenerációs szaktudás

Az Auguszt cukrászda története négy generációra nyúlik vissza. A család által felhalmozott szaktudás olyan örökség, amelynek ápolását kiemelten fontos feladatnak tekintik.

Kezük alatt ég a munka

A több évtizede működő cég fő profilja az ipari kemencék, kazánok, hulladékégető művek, illetve egyéb hőtechnikai berendezések építése, átépítése, javítása és karbantartása.

A gyerekkor színtere

A városszívében található kávéház tulajdonosai a kávéház közvetlen közelében nőttek fel, és évek óta ők működtetik a presszót, amelynek specialitása az amerikai stílusú palacsinta.

Szerszám- és lemezalkatrész-gyártás magas színvonalon

A Pannontools Kft főtevékenysége kezdetben a szerszámgyártás volt, ám rendelkeztek néhány excenterpréssel is, hogy az általuk készített hidegalakító szerszámokat helyben kipróbálhassák.

Puha lábujjacskák

Az első lépések nagyon fontosak, akár egyedül, akár szülei kezét fogva teszi meg a kisbaba. Az ilyenkor ajánlatos mezítlábas érzést a kézzel varrt, puhatalpú babamokaszinok biztosítják.

Édes rózsaszirmok

Az 1930-as évek elején Szamos Mátyás egy híres dán cukrászmestertől leste el a kiváló minőségű marcipán készítésének fortélyait.

Babahordozás és hagyományőrzés

A családi vállalkozás 2009 óta gyárt babahordozó eszközöket, és két éve babahordozási tanácsadással és hordozási kiegészítők készítésével is foglalkoznak.

Fő a biztonság

Az elektronikus áruvédelmi eszközök, lopásgátlók és riasztók gyártásával foglalkozó egyetlen magyarországi cég egy Nógrád megyei kisközségben létesített új gyártóüzemet.

A papírkészítés művészete

Az ókori bölcsesség szerint az íráshordozó anyagok készítése az a művészet, amely minden más művészetet megőriz. Vincze László és fiai valóban művészi szintre emelték a papírmerítés mesterségét.

A város kenyere

A Széchenyi Pékségnek hét saját üzlete van és számos viszonteladót is kiszolgálnak, ráadásul a Dunaújváros kenyerükből származó bevétel egy része jó ügyeket szolgál.

Jégkár javítás nyomtalanul

Egy vihar után született meg a jégkár javításra specializálódott Veszp-jég Kft. ötlete, és azóta számtalan elkeseredett autós arcára csaltak hálás mosolyt.

Magyar termék a nemzetközi űrállomáson

Tudták Önök, hogy van egy magyar cég, aki erősítőt szállított a Nemzetközi Űrállomásra, az Indiai Mars projektbe vevőegységet és pilóta nélküli repülő rendszert is épített?

Hazai ízek és élmények stílusosan

Dunaújvárosban Horváth Attila neve fogalom. A tradicionális magyar konyha, a minőségi vendéglátás és a modern gasztronómiai szemlélet ötvöződik minden munkájában.

Az otthon melege

Bakonyjákó egyik legnagyobb munkáltatója a Jákófa Kft-t. A cégalapítók a fejlett ipari technológiának köszönhetően sokat tesznek a gazdaságos és környezettudatos fűtésért.

Élményszolgáltatás táskába rejtve

A frissen végzett textiltervező lány a testvérével és a barátnőjével hozta létre a vállalkozást, ahol designer táskákat készíthet bárki egy egész napos workshop keretében.

Családi nyomda a hazai élvonalban

Néhány fős kis nyomdaként indultak, de a családi összefogás a hűséges szakember gárda, és a folyamatosan megújuló technológiák az élvonalba segítették őket!

A cég, aki az egész világnak segít

Bosszantó, amikor megsérül egy pendrive, egy számítógép vagy más adathordozó, és elvesznek kedves családi fotók vagy fontos munkahelyi iratok. De van egy magyar cég, aki ilyenkor segíteni tud!

A nemzetközi nagyvállalatok szolgálatában

A dinamikusan fejlődő családi vezetésű vállalkozás kiemelt figyelmet szentel a környezetére. Piacvezető szerepük megtartása mellett egyik fő céljuk a szakképzett utánpótlás kinevelése.

Megbízható minőség – megbízható munkahely

Az Inter-Thermo Kft. hűtéstechnikával kapcsolatos tevékenységet folytat a kivitelezés, javítás és a karbantartás terén. Mára a néhány fős vállalkozás bel-és külföldön is ismert céggé fejlődött.

Magyar kozmetikumok, hazai füvekből és virágokból

Ilcsi néni természetes alapanyagokból gyártott kozmetikumai világszerte ismertek, és ma már fia és unokái járnak a nyomában.

Keleti kényelem a magyar városka szívében

Szabó Márk Törökországban tanult, ahol nagy jártasságot szerzett a török-arab kultúra világában, hazatérve európai uniós támogatással indította el saját vállalkozását.

Virágzó cég a város jótevője

Egy áruházlánc polcrendszereinek hegesztésével indult a cég működése. Ma már elsősorban autó- és gépalkatrészeket gyártó és forgalmazó cégek megrendeléseit szolgálják ki.

Családi cipészműhely 100 év tapasztalatával

Több generáció tudása, a szakma szeretete, és a vásárló tisztelete ötvöződik a családi cipészműhely igényes munkájában.

Főiskolai barátságból sikeres hazai vállalkozás

Az Alap Inspektor Méréstechnikai és Minőségügyi Kft. az autóiparban is használt mérőeszközök gyártása mellett, oktatási és foglalkoztatási programjaival meghatározó szerepet játszik a Veszprém megye gazdasági életében.

Élményparadicsom gyerekeknek

Kis és nagy gyerekes családok számára igazi kikapcsolódást nyújt a tizenkét hektáros területen fekvő Katica tanya. Az élményközpont az Európai Unió rangos környezetvédelmi díját nyerte el.

Tiszta munka

Az idén 25 éves Fémtiszta Kft. ultramagasnyomású vizes tisztítással, szabadsugaras szemcseszórással, iparibevonat-készítéssel, illetve festéssel és korrózióvédelemmel foglalkozik.

A fa virtuóza

Papp Bálint György bútortervező minden egyes munkáját a történelem egy fontos eseménye ihlette, ráadásul alkotásai minden esetben idegenanyagok felhasználása nélkül készülnek.

Kenyér szívvel, lélekkel

A Jókenyér alapítója, Ludwig Klára hitvallása szerint a kenyérhez nem kell más, csak ami a természet ajándéka: liszt, víz, só és élesztő.

Mesés terek

Kő Boldizsár szobrászművész és művésztársai nemcsak Magyarországon, de például Spanyolországban is építettek már játszótereket. A csapattagjai között vannak zenészek, képzőművészek és mesemondók is.

Hazai cég az egészséges állatokért

A Lavet gyógyszergyártó Kft, hazánkban és Európában gyógyszerkészítmények széles skálájával látja el a magyar és nemzetközi állatgyógyászati piacot. A cég uniós támogatással több kutatásfejlesztési projektet végzett.

A település lelke

A Kisvilla egy presszó és egy kézműves művészbolt különleges ötvözete, de leginkább egy hangulatos közösségi tér, egy pezsgő kulturális találkozó hely.

Fejlesztés az élmezőnyben

A Sanatmetal Kft. száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás, amely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat, valamint nagyízületi csípő- és térdprotéziseket gyárt és forgalmaz.

Guruló kutyakozmetika

A két szakképzett kutyakozmetikus vállalkozása 2008 elején alakult. Jól felszerelt szalonjukhoz házhoz mennek, és így a házi kedvencek házon kívül, mégis a gazdi és az otthon biztonságos közelségében tudnak szépülni.

A természetes szépség szolgálatában

A Yamuna története 14 évvel ezelőtt egy kis Somogy megyei faluban. A természet szeretete a cég alapítót arra sarkallta, hogy régi receptek után kutatva természetes alapanyagokból illatos szappanokat készítsen.

Repülő csodák

A cég 1982 óta foglalkozik léggömbökkel, és néhány évvel később már festett, nyomtatott lufikat is tudtak készíteni. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően mára Magyarországon piacvezetők a léggömbök szitanyomásában.

A tisztaság szakértői

A Carpex Kft. 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy a legkorszerűbb tisztítási technológiák alkalmazásával és a megfelelően kvalifikált, megbízható szakember gárdával garantált minőségű takarítási szolgáltatásokat nyújtsanak.

Száguldás két keréken

A Magyarország vezető kerékpárgyártó üzemében készülő Neuzer kerékpárok formabontó megjelenésük, megbízhatóságuk folytán komoly piaci elismerést vívtak ki. Az Esztergomban gyártott évi mintegy 100 ezer kerékpárjuk közel ötven százalékát exportálják az Európai Unió számos országába.

A tiszta víz forrása

A vízkezelési technológiák tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Hidrofilt Kft-t magyar szakemberek alapították 27 évvel ezelőtt, és mára Kelet-Közép-Európa meghatározó vízipari szakcégévé nőtte ki magát.

Magyar cég a nemzetközi műanyagipar élén

Az Ongropack Kft. a Közép-Kelet-Európai régió egyik legjelentősebb és legnagyobb műanyagipari gyártó- és feldolgozóipari vállalata. Termékeiket leginkább a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, az építőiparban és a gépiparban használják fel.

A fény művészete

Mráz Zoltán neve fogalom a fotós körökben, profik és amatőrök egyaránt járnak hozzá, az analóg és a digitális technikában is otthonosan mozog, nagy szakértelemmel szól hozzá minden kérdéshez.

A kényelem szakértői

A nagykanizsai Fa-Feri Kft. kárpitos bútorok vázszerkezeteinek készítésével, illetve szállodai berendezések, bútorok gyártásával foglalkozik. A vállalkozás a kezdeti időkben egy fővel és házi készítésű gépekkel működött.

Egy csepp egészség

Az egyik legsikeresebb magyar vállalkozás története 1972-ben kezdődött, amikor dr. Béres József, hogy segítsen rákbeteg húgán, egy különleges gyógycseppet alkotott. A sokévtizedes, kitartó munka gyümölcseként ma már számtalan termékkel segíti egészségünk megőrzését.

Királyi pálmaház

A Gödöllői Királyi Kastély parkjában található Pálmaház Kertészet és Herbárium nemcsak a kertbarátok és a szobanövények szerelmesei számára tartogat meglepetéseket, hanem a kultúra kedvelők, az ínyencek is találnak maguknak érdekességeket.

Szakértő gondoskodás

Az Alpha-Vet több mint 25 éves székesfehérvári vállalkozás, a klasszikus állatkórházi tevékenysége mellett állatgyógyszert fejleszt, gyárt, forgalmaz, valamint állateledel, állatfelszerelés kis-és nagykereskedelmi tevékenységet folytat.

2018 © Minden jog fenntartva - Impresszum - Facebook