A fejlődés optikája

Magyarország vidékei ránk várnak!

Börcsök Viktória és Keindl Dávid nekivág, hogy bemutassa az európai uniós támogatással megvalósult fejlesztéseket.

A napfény tava

Üdülőparadicsom, kerékpártúrák és egy fejlődő város. Keindl Dávid országjáró körútját Velencén kezdi, ahol Borka Kft. projektjét mutatja be részletesen.

Változatos fejlesztések Pásztón

Boldog iskolások, egy középkori templom felújítása és a Csibe Cukrászda fejlesztései - Pásztó és lakosai változatos módon profitáltak az európai uniós fejlesztésekből.

Szürkemarha - a valódi hungarikum

Nemesgulácson kiemelten foglalkoznak a szürkemarha-tenyésztéssel, hiszen állattartásra és mezőgazdasági tevékenységre is kiválóan alkalmas a Balaton-felvidéki táj.

Lenyűgöző túrautak és egy 13. századi vár

Somoskő vára és a festői Somoskőújfalu számos fejlesztéssel várja a szlovák-magyar határhoz látogatókat.

Házi szörpök a Vadkerti-tó partjáról

Börcsök Viki Soltvadkerten Rita Házi Szörpfőzdéjébe látogat el, ahol házi lekvárokat is kóstolhatnak a gasztronómia iránt érdeklődők.

A világ legnagyobb összefüggő borospince faluja

Hajóson, a kalocsai kistérségben nem csak az egyedülálló Pincefalu, de egy egykori érseki vadászkastély és a Zarándokház is felfedezésre vár.

Az összefogás városa

A vörösiszap-katasztrófa után Devecsernek sikerült talpra állnia. Keindl Dávid bemutatja az itt zajló fejlesztéseket és az Esterházy-kastélyban található könyvtárat is.

Kultúra és gasztronómia

Az encsi Alsó-Csoma Kastély mint 31 millió forintot nyert felújításra, hogy igazi közösségi térként funkcionáljon. De akit az ízek is érdekelnek az semmiképp ne hagyja ki a méltán híres Anyukám Mondta Éttermet se!

Több, mint egy üdülőváros!

Balatonlelle a térség egyik legrégebbi települése számos Széchenyi 2020-as fejlesztéssel, mint például a megújult Afrika Múzeum, a felújított szabadtéri színpad, templom és plébánia.

A királyok városa

Székesfehérvár hazánk egyik legfontosabb gazdasági centruma. Ismerkedjen meg a környék vidékfejlesztési programjaival!

Erdőbénye folyamatosan fejlődik

Erdőbénye egyik fontos célja, hogy az ide érkező turisták még színvonalasabb környezetben kapcsolódhassanak ki, hiszen Tokaj-Hegyalja egyik legrégebbi települése számos izgalmat tartogat.

Kiváló borvidék az egykori bányák helyén

Tokaj-Hegyalja középső területén fekszik Tolcsva, ami remek borai mellett az itt található Szirmay-Waldbott Kastélynak is méltó helyet biztosít.

A tokaji borvidék szíve

De nem csak a borok miatt érdemes Mádra látogatni, a zsinagógát és a katolikus templomot is ajánljuk az idelátogatók figyelmébe, a csodás tájról már nem is beszélve.

A fejlődés optikája - Gönc

Gönc híres a hordókészítésről, a barackról és Károli Gáspár bibliafordítóról - ezúttal Gönc városában látogattuk végig a helyi fejlesztéseket.

A fejlődés optikája - Szenna

A Zselici Tájvédelmi Körzet Európában elsőként nyerte el a nemzetközi csillagoségbolt-park címet. Ezzel a kitüntetéssel csak azokat a helyszíneket jutalmazzák, ahol a legkevesebb a fényszennyezés, azaz az esti égbolt mesterséges fényforrásokkal történő fölösleges, energiapazarló és környezetkárósító megvilágítása. Mindenképp érdemes ellátogatni ide.

A fejlődés optikája - Lajosmizse

Következő helyszínünk díszpolgára és sportcsarnokának névadója Polyák Imre, az évszázad birkózója. Többszörös magyar, olimpiai, és világbajnokként vonult be országunk történelmébe. Látogassunk el Lajosmizsére.

A fejlődés optikája - Jánoshalma

A jánoshalmai templom közel 50 millió forintos európai uniós támogatása mellett a város főtere, az iskolák és az óvodák is megszépültek. Ezúttal ide látogatunk el.

A fejlődés optikája - Dunaszeg

Hagyományőrzés modern mezőgazdasági beruházásokkal ötvözve. Aktuális epizódunkban Dunaszegre látogattunk el.

A fejlődés optikája - Bácsalmás

Felsőbácska kapuját átlépve megismerjük az ott zajló fejlesztéseket! Miután megnézhettük a bácsalmási ősparkot és a Kígyó-patakot, megismerkedhetünk a város Széchenyi 2020 program keretében elnyert fejlesztéseivel is. Ezúttal Bácsalmásra látogatunk el.

A fejlődés optikája - Tiszakécske

Tiszakécskén összesen 39 vidékfejlesztési projekt kapott európai uniós támogatást - ismerjetek meg belőle néhányat ti is!

A fejlődés optikája - Felsőrajk

Tudtad, hogy a méz az egyetlen olyan édesítőszer, melynek nincs mellékhatása, vagy hogy ez az egyetlen olyan táplálék, mely tartalmazza az összes létfenntartáshoz szükséges elemet? Látogass el velünk Felsőrajkra, ahol többet is megtudhatsz a méhészetről!

A fejlődés optikája - Visegrád

Mátyás király egykori palotája ma is büszkén őrzi hagyományait - ennek is köszönheti Visegrád, hogy évről évre számos turista és diákcsoport látogat el ide. Tartsatok velünk, és nézzétek meg a várost, valamint bemutatjuk a Duna-Ipoly Nemzeti Park fejlesztési terveit.

A fejlődés optikája - Csákberény

Charles Dickens híres angol író magyar felmenőkkel is rendelkező ükunokáját látogattuk meg Csákberényben, hogy megismerjük vállalkozását, melyben régi présházakból fantasztikus nyaralókat varázsol. Ti jártatok már erre?

A fejlődés optikája - Szilvásvárad

A Szalajka-völgyben fekvő Szilvásvárad vitathatatlanul az ország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Ide látogatottunk el, hogy többek között bemutassuk a 212 millió forint vidékfejlesztési támogatásból rendbe tett Szalajka-patakot.

A fejlődés optikája - Pannonhalma

Pannonhalmát a legtöbben Világörökség részének nyilvánított Bencés Főapátságról ismerik. A környék maga az élő történelem, most ezt mutatjuk be.

A fejlődés optikája - Bélapátfalva

Bélapátfalván 40 projekt kapott vidékfejlesztési támogatást. Köztük több erdei termelést ösztönző, környezetgazdálkodási vagy infrastuktúra-fejlesztésre koncentráló. Most Bélapátfalva fejlesztéseit, fejlesztési terveit és a lenyűgöző tájat jártuk körbe.

A fejlődés optikája - Orfű

Irány a medvehagyma fővárosa! Ezúttal Orfűt mutatjuk be, ahol tavaly még egy ökoturisztikai látogatóközpont is létrejött.

A fejlődés optikája - Bonyhád

Bonyhádon jártunk és szemügyre vettük, hogy a jövő generációja milyen sokat profitálhat a Széchenyi 2020 programból, hiszen a bölcsődét és óvodát magában foglaló helyi oktatási komplexum rengeteg felújításon esett át.

A fejlődés optikája - Szentendre

Ebben a részben a Szentendrei Képtár Kandó-kiállítását mutatjuk be, majd ellátogattunk a Skanzen Múzeumi Oktatási és Módszertani Központjába, hogy megismerjük, hogyan szeretnék felzárkóztatni a hátrányos helyzetűeket és miként kívánják csökkenteni a korai iskolaelhagyók számát.

A fejlődés optikája - Hévíz

A hazai egészségturizmus egyik legfontosabb központjában, Hévízen jártunk, ahol a gyógyvizek mellett a családi vállalkozásként működő, Széchenyi 2020 fejlesztési forrásokat elnyert Gelencsér Dental újításait is megismerhette.

A fejlődés optikája - Mórahalom

Most a 6000 fős lakosságot számláló Mórahalomra látogatunk el. Mórahalom belvárosa szinte teljes egészében megújul a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló "Zöld város kialakítása" projekt keretében.

A fejlődés optikája - Igar

Igar és Simontornya mindössze 5 kilométerre található egymástól. Egymás után látogatottunk el a két településre, hogy bemutassuk az itt zajló vidékfejlesztési projekteket.

A fejlődés optikája - Csongrád

A Tisza partján fekvő Csongrád városában jártunk, majd meglátogattuk a Széchenyi 2020 program keretében felújított Gézengúz Óvodát.

2017 © Minden jog fenntartva - Impresszum - Facebook