Nő az esély

Akinél a gazdálkodás életforma

Balázsik Zsófia nagyapjától és édesapjától örökölte az állatok szeretetét. Isztiméri családi gazdaságukban állattenyésztéssel foglalkoznak, de emellett Zsófi agrár-szaktanácsadóként is segíti a helyi gazdálkodók mindennapjait. Ismerkedjetek meg vele!

Mátraalján, faluszélén

Sánta Judit több mint 20 éve vezeti a Nagyrédei Kecskefarmot. A családi gazdaság európai uniós támogatással tudta korszerűsíteni gazdálkodását. Ismerkedjetek meg velük az alábbi videóból!

Gyümölcsöző családi gazdaság

Molnár Gáborné Pacsa Ildikó, férjével közösen azon dolgozik, hogy a 2000-es évek elején alapított gazdaságuk továbbra is gyümölcsöző legyen. Ennek érdekében a farmot folyamatosan fejlesztik, építik, többek között a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Programjának segítségével is.

Féltett fajok védelmében

Bánszki Erika édesapja közel 30 éve működő családi gazdaságát vette át pár éve a Fiatal Gazda pályázatnak köszönhetően. Azóta is töretlen lelkesedéssel védi a ritka és veszélyeztetett növényfajtákat, melyhez idén a Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Programjának támogatását is elnyerte.

Áldozatos munkával

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület LEADER csoport éjt nappallá téve dolgozik a Gyöngyös környéki települések fejlesztésén. Bárdosné Kocsis Éva vezetőként vesz részt a szervezet munkájában, az alábbi videóban pedig a mindennapi teendőkről és tervekről mesél.

2018 © Minden jog fenntartva - Impresszum - Facebook